“Bağışlanan Her Organ Filizlenen Bir Candır” Adlı Panel Düzenlendi

Güncelleme Tarihi: 12/11/2018

Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ancak organ bağışı oranları düşük bir seviyede seyretmekte ve buna bağlı olarak tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız, sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybedebilmektedirler. Bu nedenle organ bağışı oranlarının ve organ nakli sayılarının arttırılması Bakanlığımızın ana hedefleri arasında yer almaktadır.

Bilindiği üzere her yıl 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası olarak kutlanmakta ve gerek vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak gerekse de çalışanlarımızı bilgilendirmek amacıyla çeşitli faaliyetler tertip edilmektedir.

Bu kapsamda Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü olarak İlimizde Forum AVM de 5 gün boyunca organ bağış standı açılarak gönüllü olan vatandaşlarımızın organ bağışında bulunması sağlandı. Belediyemiz ile işbirliğinde bulunarak Halk otobüslerine afişler asıldı. TRT Trabzon radyosunda Sağlık, Acil Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Op.Dr.Yavuz ÇAKIROĞLU tarafından konu ile ilgili olarak program düzenlendi. Müftülüğümüz vasıtasıyla camilere afişler asılarak, Cuma hutbesinde vaaz verildi. Trabzonspor- Bursaspor maçında futbolcular “BAĞIŞLANAN HER ORGAN FİLİZLENEN BİR CANDIR” sloganlı pankart açarak destekte bulundular. İlimize bağlı tüm Hastane ve TSM’ler tarafından organ bağış stantları açıldı, halka bilgilendirme yapıldı ve tanıtım materyalleri dağıtıldı. 8 Kasım 2018 tarihinde Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde  “BAĞIŞLANAN HER ORGAN FİLİZLENEN BİR CANDIR” adlı panel düzenlendi. Açılış Konuşmasını Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan USTA’nın yaptığı panelde, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım ÖREM ve KTÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa İMAMOĞLU'nun yaptığı protokol konuşmalarının ardından,  panelist olarak Sağlık, Acil Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanı Op.Dr.Yavuz ÇAKIROĞLU, Samsun Organ ve Doku Nakli Ulusal Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Mehmet KAZAK , KTÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Serdar TÜRKYILMAZ ve  Trabzon İl Müftüsü Osman AYDIN   tarafından organ ve doku bağışının önemi,  Ulusal Koordinasyon Merkezinin işleyişi, İslam dininde organ bağışının yeri ve önemi hakkında sunumlar yapıldı.
Bu vesileyle bizler de Organ Bağışı ‘’Candan Cana Yapılan En Büyük Sadakadır’’ diyor ve tüm vatandaşlarımızı organ bağışında bulunmaya davet ediyoruz.

• 471cc2da-78af-46b7-8487-3e210a58c135.jpg
  • 70d8eb49-ca5d-4100-904d-8afec1165a81.jpg