Acil Obstetrik Bakım Ebe- Hemşire Eğitimi Gerçekleştirilmiştir

Güncelleme Tarihi: 03/12/2018

Acil Obstetrik Bakım gebeliğin başlangıcından doğum ile sonlanması ve sonraki 42 gün içerisinde anne ve fetüs hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütününe denir.

Trabzon İl Sağlığı Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi tarafından 28-29 Kasım 2018 tarihinde Akçaabat Turizm ve Otelcilik Uygulama Otelinde, iki (2) günlük AOB (Acil Obstetrik Bakım ) Eğitimi gerçekleştirilmiştir. Eğitimin kapanış törenine Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr.Hakan USTA ,Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Köksal HAMZAOĞLU ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm.Dr. Esin SAYIN, ÇEKÜS Birimi çalışanları, eğitimciler ve katılımcılar katılmıştır.

Anne ölümlerinin azaltılması amacıyla Acil Obstetrik Bakım Ebe- Hemşire Eğitimleri ilimizde 2014 yılından beri yapılmaya devam etmektedir. Bu eğitimlerle kamu hastaneleri ve özel hastanelerin doğum salonlarında çalışan toplam 629 kişiye eğitim verilmiştir. İlimiz bölge eğitim merkezi olup bu eğitimler Artvin, Rize, Gümüşhane, Giresun, Ordu ve Trabzon illerinde doğum salonlarında çalışan ebe ve hemşirelere verilmekteir. 28-29 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitimde Trabzon’dan 5, Artvin’den 1, Rize’den 1, Gümüşhane’den 5, Giresun’dan 8 ve Ordu’dan 6 kişi olmak üzere toplam 26 ebe-hemşire eğitimlerini tamamlayarak, eğitim belgesi almaya hak kazanmıştır.

• 1.JPG
  • IMG-20181128-WA0001.jpg