Resüsitasyon Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 03/12/2018

Tüm dünyada yılda 4 milyon yenidoğan ölmekte ve bunların %23’ü doğum sonrası asfixiye bağlı kaybedildiği bilinmektedir. Bir başka deyişle uygun yaklaşımla dünyada her yıl bir milyon yenidoğan kurtulabileceği tahmin edilmektedir.

1998 yılında beri yürütülmekte olan Neonatal Resüsitasyon Programı ile asfiksiye bağlı bebek ölümlerinin ve sekellerinin önlenmesi amacıyla doğumda bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılmasını hedeflemektedir.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi 28-30 Kasım 2018 tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlüğü Simülasyon Merkezi Eğitim Salonunda gerçekleştirildi.Kurs Sorumluğunu Atatürk Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde görevli Öğretmen Sevil ÖZMEN’in yaptığı eğitimde Prof. Dr. Yakup ASLAN, Yenidoğan Uzmanı Dr. Berna HEKİMOĞLU, Yenidoğan Uzmanı Dr. Ece KOYUNCU, Uzm. Dr. Muammer KAZANCI,   Dr. Melda ÜNAL,  Başhemşire Süheyla KASIM ve Dr. Öğretim Üyesi İlknur KAHRİMAN eğitimci olarak katıldı.

Söz konusu eğitimde kamu, özel ve üniversite hastanelerinden 5 doktor ve 16 yardımcı sağlık personeli olmak üzere toplamda 21 kişiye yenidoğan canlandırması hakkında 3 (üç) günlük eğitim verildi.İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA,  Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Köksal HAMZAOĞLU, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan V. Dr. Oğuz KARA, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yrd. Uzm.Dr. Esin SAYIN, Atatürk Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü İdris DEMİREL,eğitimciler ve katılımcıların katıldığı törende İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan USTA’nın yaptığı kapanış konuşmasından sonra NRP Eğitimi sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Eğitim toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.